VAKBOND ABW BIEDT LEDEN ZÉÉR SCHERP TARIEF AAN BIJ MEDISCHE KEURING KLEIN EN GROOT RIJBEWIJS

Vakbond ABW biedt aan al haar leden de mogelijkheid om gebruik te maken van een zeer scherp tarief bij een medische keuring van het klein en groot rijbewijs.
Speciaal en alleen voor ONZE leden kunnen we vanwege een samenwerking met Rijbewijskeuringsarts.nl, deze keuringen tegen een zeer scherper tarief aanbieden, nl. € 35,- en € 55,-.

Normaal liggen de tarieven voor beide rijbewijzen een stuk hoger, zo hanteert het NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit.nl) een tarief van € 99,15,- (inclusief btw), maar voor onze leden hebben we dus een FIKSE korting bedongen!
Klik hier voor een overzicht van de tarieven voor ABW-leden.

Wie verricht de medische keuring voor het klein en groot rijbewijs?
Rijbewijskeuringsarts.nl verricht deze keuringen op verschillende locaties in Limburg;
Echt, Gulpen, Heerlen, Maastricht, Roermond, Sittard, Valkenburg, Venlo, Venray en Weert. Klik op deze pagina voor meer informatie over de keuringslocaties in Limburg.
Rijbewijskeuringsarts.nl is een particulier initiatief, dat is opgericht door dhr. R.M.F. Sadiek, voormalig arts en medisch adviseur van het CBR. Zij spelen zeer snel in op de vraag naar medische keuringen. Deze keuringen worden op afspraak verricht.
Behalve de medische keuringen voor het rijbewijs verricht Rijbewijskeuringsart.nl nog veel meer keuringen (o.a. taxipas en chauffeurs keuringen).
Voor meer informatie surf naar www.rijbewijskeuringsarts.nl

Hoe maak ik een afspraak?
U kunt ook per telefoon of e-mail een afspraak maken. Bel dan met 036-7200911. (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar info@rijbewijskeuringsarts.nl.
Of maak online een afspraak via info@rijbewijskeuringsarts.nl

Wat moet ik als ABW-lid doen om in aanmerking te komen voor dit zeer scherpe tarief?
Als u belt met Rijbewijskeuringsarts.nl en u wilt als ABW-lid gebruik maken van dit zeer scherpe tarief, dan moet u de volgende gegevens paraat hebben:
- Bondsnummer
- Naam
- Adres
- Postcode + woonplaats

En wat als ik mijn bondsnummer niet weet?
Dat is geen enkel probleem. U kunt dan met de bond bellen,
tel. 045- 571 99 55. We staan te allen tijde klaar om uw vragen te beantwoorden.

En als ik nu een afspraak heb gemaakt, wat moet ik dan verder doen?
Als u belt met Rijbewijskeuringsarts.nl, dan zullen ze aan u vragen om de volgende zaken mee te nemen;
- Uw rijbewijs (indien niet in bezit, dan paspoort of ID-bewijs).
- Een eigen verklaring;
  Deze kunt u bij uw gemeente afhalen, maar deze is ook ter plekke verkrijgbaar bij de keuringsarts zelf. Deze verklaring bestaat uit twee gedeeltes. Een gedeelte dient u zelf in vullen, de andere doet Rijbewijskeuringsarts.nl voor u.
Let op! De eigenverklaring of keuringsformulier ter waarde van € 33,80 is gratis te verkrijgen bij Rijbewijskeuringsarts.nl voor de 75 plus keuringen. De actie geldt t/m 31 dec 2017 en kan mogelijk worden verlengd in 2018. U hoeft alléén het bedrag van € 35 voor de keuring te betalen.
- Een overzicht van al uw medicatie (of medicijnpaspoort, verkrijgbaar bij uw apotheek).
- Urine, niet ouder dan 2-3 uur (bij voorkeur in een urinecontainertje). Bij diabetes is dit niet nodig.
- Indien van toepassing: bril/contactlenzen.
- Draagt u contactlenzen, dan dient u de sterkte van de lenzen aan de arts mee te delen. Tijdens het oogonderzoek kunt u uw lenzen inhouden.

TIP: Een bezoek aan de opticien voor controle van de ogen is aan te raden indien uw ogen of bril het laatste jaar niet zijn gecontroleerd. Nieuwe glazen/lenzen kunnen een eventuele herkeuring voorkomen.

En als ik nu de medische keuring heb gedaan, wat moet ik dan nog doen?
Als u de keuring hebt gehad, dan dient u te pinnen of contant te betalen. Het bedrag is afhankelijk van het soort rijbewijs waarvoor u kiest: bij de medische keuring van een klein rijbewijs betaalt u € 35,- en van een groot rijbewijs € 55,-. Deze tarieven gelden vanaf 1 juli 2017.

Meer weten?
Hebt u naar aanleiding van dit artikel nog meer vragen, neem dan contact op met Indra Kandhai (secretaris/penningmeester, tel. 045- 571 99 55). Mailen mag ook en wel naar ika@vakbondabw.nl

VAKBOND ABW: STERK IN MAATWERK!