Oproep aan leden van Vakbond ABW, werkzaam in het Beroepsgoederenvervoer

Heerlen, 4 december 2017

Beste lid,

Betreft: Verlonen vakantiedagen

De laatste jaren is er veel te doen over het correct verlonen van vakantiedagen. Dit speelt met name in sectoren waar onregelmatig werk en overwerk structureel voorkomen. Vaak is in de CAO hierover niets geregeld en wordt alleen het basissalaris hierover uitgekeerd.

Op dit moment wordt met betrekking tot de CAO Beroepsgoederenvervoer een aantal procedures gevoerd, met als inzet het gemiddelde van de structurele toeslagen (overwerk e.d.) ook over vakantiedagen uitgekeerd te krijgen. Vergelijkbaar met de systematiek zoals bij de berekening van ziekengeld. Het is nog niet gelukt om in de CAO centrale afspraken hierover op te nemen.

Indien de werknemers die de procedure voeren in het gelijk worden gesteld, is dit de basis om alsnog een loonvordering in te dienen bij uw werkgever. Hierbij geldt een termijn van vijf jaar terugwerkende kracht.

Op dit moment hoeft niet veel meer te gebeuren dan schriftelijk de termijn van vijf jaar terugwerkende kracht te stuiten.
Als Vakbond ABW kunnen wij dit voor u doen.

Indien u dit wenst en ook voldoet aan de voorwaarden onderaan deze pagina, stuur naar ons dan uw zes laatste loonstroken.
Dit kunt u opsturen naar:
Vakbond ABW, Antwoordnummer 113, 6400 VB Heerlen.
(Een postzegel is niet nodig) of per e-mail naar balie@vakbondabw.nl

Indien de loonvordering op u van toepassing is, zullen we namens u de stuitingsbrief aan uw werkgever sturen. U ontvangt hiervan een kopie. Daarna zullen we u over het verdere verloop informeren. Het zou kunnen dat in een later stadium de correctie alsnog wordt opgenomen in uw CAO. Dan is verdere actie niet noodzakelijk.

Indien de loonvordering op u van toepassing is, meldt u via de mail balie@vakbondabw.nl
Hou er wel rekening mee dat ons kantoor gesloten is van vrijdag 22 december 2017 tot en met maandag 1 januari 2018.

Met vriendelijke groet,
Vakbond ABW,

J.M.W. Hurxkens,
voorzitter.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vragen met betrekking tot loonvordering over het correct verlonen van vakantiedagen.

• U valt onder de CAO Beroepsgeoderenvervoer. Dit kunt u o.a. terugvinden in uw arbeidsovereenkomst.
• Bij u is sprake van een of meerdere van de onderstaande toeslagen:
• Structurele overwerktoeslag;
• Structurele toeslag voor werken op zaterdag;
• Structurele toeslag op zondag
• Structurele toeslag voor eendaagse nachtritten;
• Structurele vuilwerktoeslag;
• Ploegentoeslag;
• Structurele koude toeslag.
• Bovenvermelde toeslagen zijn voor u van toepassing vanaf 2013 of een latere datum?
• U gaat akkoord dat we een stuitingsbrief sturen naar uw werkgever?

Als u aan bovenstaande punten voldoet, stuur ons dan op korte termijn zes recente loonstroken.
Voor vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat via balie@vakbondabw.nl of 045 - 571 99 55.