Week van de Loonstrook

Vakbond ABW organiseert van maandag 29 januari 2018 tot en met vrijdag 2 februari 2018 weer de Week van de Loonstrook.

Waarom ‘de Week van de Loonstrook'?
Omdat veel vragen tijdens het spreekuur gaan over de loonstrook, de weg van bruto naar netto en de inhoudingen

Waarom in de week van 29 januari 2018 tot en met vrijdag 2 februari 2018?
Omdat iedereen in de maand januari de eerste loonstrook van het nieuwe jaar krijgt en vaak vragen heeft over uitwerkingen van nieuwe wetten en regels die dan verwerkt zijn in de eerste loonstrook van het nieuwe jaar.
Daar we het bijzonder belangrijk vinden dat onze leden, jong en oud, snappen hoe een loonstrook er uit ziet, staat deze eerste week van februari geheel in het teken van uitleg van de loonstrook. Om het verhaal helemaal compleet en duidelijk te maken geven we ook informatie over de arbeidsovereenkomst, en informatie over CAO trajecten, en tips voor het onderhandelen bij sollicitaties e.d. Dit gaan we doen met praktijkvoorbeelden gegeven door deskundigen die regelmatig bezig zijn met deze materie.

Met inachtneming van bovenstaande informatie gaan we de ‘Week van de Loonstrook’ als volgt INVULLEN:

1. We beginnen met een informatieavond voor alle leden en niet leden en wel op maandag 29 januari 2018 om 19.00 uur in Cultuurhuis Heerlen aan de Sittarderweg 145 te Heerlen.
Programma:
18.30 uur Inloop

19.00 uur Welkom en Opening
                 Jack Hurxkens, voorzitter Vakbond ABW

19.05 uur Arbeidsovereenkomst
                Roger van den Broek, vakbondsbestuurder bedrijvenwerk
                Ingegaan wordt op o.a.:
                - Tijdelijke aanstelling en vaste aanstelling, oproepcontract
                - Rechtsvermoedens arbeidsduur
                - Opzegtermijn
                - Concurrentiebeding
                - Methoden waarop einde dienstbetrekking kan plaatsvinden

19.50 uur Pauze

20.00 uur Uitleg Loonstrook
                 Will Kapell, vakbondsbestuurder bedrijvenwerk/juridische ledenservice
                 Ingegaan wordt op o.a.:
                 - Brutoloon, fiscale loon, SV-loon
                 - Witte tabel, groene tabel, tabel bijzonder beloningen
                 - Cumulatieve loongegevens
                 - Inhoudingen (loonbelasting, premie volksverzekeringen,pensioenpremie enz. enz.)
                  - Netto vergoedingen
                  - Verlofregistratie en vakantiegeldregistratie

21.00 uur Einde
                Jack Hurxkens, voorzitter Vakbond ABW

2. Op woensdag 31 januari a.s. is er een inloopspreekuur.
Iedereen, lid of geen lid, kan met zijn loonstrook komen en krijgt niet alleen uitleg/controle van zijn loonstrook, maar kan ook de correctheid van de hoogte van het salaris laten checken.
Om deze materie te verduidelijken gaan we ook een brochure maken over o.a. het hoe en waarom van de loonstrook en uitleg van de verschillende aspecten. Deze delen we uit op bovenstaande bijeenkomst en/of het inloopspreekuur. Overige geïnteresseerde leden kunnen deze brochure na 29 januari 2018 downloaden via onze website www.vakbondabw.nl

3. Van maandag 29 januari tot en met vrijdag 2 februari a.s. kunnen naar balie@vakbondabw.nl vragen gesteld worden over alle onderwerpen die met werk of loon te maken hebben.
Deze vragen worden snel beantwoord.
Al deze activiteiten zijn GRATIS en bedoeld voor leden en niet leden. Voor de informatieavond op maandag 29 januari a.s. is aanmelden vooraf VERPLICHT en wel uiterlijk 22 januari a.s. via ons secretariaat: 045-5719955 of via balie@vakbondabw.nl.
Na uw aanmelding ontvangt u geen aparte uitnodiging en aanvullende informatie meer!

Tot dan!

VAKBOND ABW: STERK IN MAATWERK!