OPROEP voor werknemers met een WIA/WAO- of Wajong-uitkering

Voor werknemers die loon uit arbeid genieten en daarnaast een (gedeeltelijke) WIA/WAO- of Wajong-uitkering hebben die door UWV apart uitbetaald wordt, kan deze oproep belangrijk zijn.

Indien je werkt en loon uit arbeid ontvangt en daarnaast nog een afzonderlijke uitbetaling van UWV ontvangt van een WIA/WAO- of Wajonguitkering, dan is het zeker aan te bevelen om een afspraak te maken voor het spreekuur bij een van onze vakbondsbestuurders.
In de hierboven aangegeven situatie zal onze vakbondsbestuurder dan controleren/berekenen of samenvoeging van het loon uit arbeid met de WIA/WAO- of Wajonguitkering leidt tot een hoger nettoloon.
De bedoeling is dan dat de WIA/WAO- of Wajonguitkering niet meer apart aan jou wordt uitbetaald, maar door UWV overgemaakt wordt naar je werkgever, die het dan samen met je loon uitbetaalt.
Hierdoor is het dan mogelijk dat je wellicht meer arbeidskorting gaat ontvangen en daardoor een voordeel gaat krijgen in het netto te ontvangen loon.

Een voorwaarde hierbij is natuurlijk ook dat je werkgever toestaat dat die uitkering dan via hem wordt uitbetaald.
Maar door onze vakbondsbestuurder moet sowieso eerst gecontroleerd/berekend worden of het in jouw geval überhaupt leidt tot een voordeel.
Mocht het bovenstaande op jou van toepassing zijn, meld je dan bij ons via ons secretariaat 045- 571 99 55 en maak een afspraak voor het spreekuur van een van onze vakbondsbestuurders.

Koch-Adams, A. 31-05-2018 14:33