CAO onderhandeling AnQore

Op 28 November heeft er wederom een CAO onderhandeling plaatsgevonden.
Volgende onderhandelign wordt gepland voor januari 2019

CAO NIEUWS
Heerlen , 28 november 2018
Op woensdag 28 november 2018 heeft wederom een CAO-overleg tussen de werkgever AnQore en de 4 vakorganisaties FNV, Synergo-vhp, De Unie, ABW plaatsgevonden.

In goede sfeer hebben we over een aantal onderwerpen gesproken:

De werkgever heeft een toelichting gegeven over de richting waarin men over het werkbegeleidingsplan denkt. Daarnaast heeft de werkgever aangegeven een loonbod te willen doen van 2,75% vanaf 1 januari 2019 en 2,5% vanaf 1 januari 2020 bij een looptijd van 2 jaar.

Wij als vakbonden hebben een gezamenlijke reactie gegeven:
1. Solidariteitsfonds
Werkgever heeft aangegeven hier niet in mee te willen gaan omdat we een kleine werkgever zijn.
2. Overwerkvergoeding
Werkgever heeft toegezegd uit te zullen zoeken hoe frequent per medewerker er meer dan drie volle dagen overgewerkt is in 2018. Dit wordt gebruikt als input voor ons volgende gesprek.
3. Stimuleren lidmaatschap vakbond
Vakbonden geven aan een extra verlofdag aan elk lid toe te willen kennen als stimulans voor het lidmaatschap. Werkgever gaat hier niet in mee maar staat wel open voor andere suggesties.
4. Werkbegeleidingsplan
Kaderleden gaan informatie ophalen en zullen samen met werkgever een eerste voorstel uitwerken. Basis hiervoor zijn de andere sociale plannen op Chemelot. Dit als input voor de volgende bespreking.
5. Loonbod
Vakbond heeft een looneis aangegeven van 4,5 % per 1 januari 2019 en 4,5 % per 1 januari 2020. Gezien de grote afstand tussen de twee voorstellen is in gezamenlijk overleg besloten om de feestdagenperiode te gebruiken voor bezinning en daarna weer in gesprek te gaan.

Bovenstaande punten als aanvulling op de onderwerpen die in voorgaande overleggen zijn besproken.
In januari as zal het volgende overleg plaatsvinden.
Ik wens u allen prettige feestdagen toe en alvast de beste wensen voor 2019!

Roger van den Broek