Vakbond ABW vindt dat 65 jaar de leeftijd moet blijven om met pensioen te gaan

De Vakbond ABW die bijna 75 jaar de belangen behartigt van haar leden met name in de provincie Limburg vraagt naar aanleiding van de antwoorden van minister Koolmees van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op 17 augustus jl. op de door de heer G. van Dijk gestelde vragen over de minder snelle stijging van de AOW-leeftijd dringende aandacht voor het volgende.

Vakbond ABW roept al vanaf het moment dat het duidelijk ging worden dat de pensioenleeftijd definitief naar 66, 67 en zelfs mogelijk naar 68 jaar verlegd zou gaan worden, dat 65 jaar de leeftijd moet blijven om met pensioen te gaan.
We worden weliswaar ouder, maar zeker niet gezonder en alleen dat argument zou – ons inziens - al voldoende moeten zijn om een latere pensioenleeftijd tegen te houden.
Dus voor ons blijft overeind dat 65 jaar de AOW-gerechtigde leeftijd moet zijn.

Klik hier voor de volledige brief van de Vakbond ABW aan minister Koolmees van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.