CAO onderhandelingen Sitech

Onlangs hebben twee bijeenkomsten plaatsgevonden bij Sitech inzake de CAO onderhandelingen.
Werkgever heeft een presentatie gegeven van hun voorstel mbt de CAO 2020 en later.

Onderstaand een brief waarin u de exacte gang van zaken is beschreven. Tevens attenderen wij u op het feit dat er op dinsdag 5 februari om 16 uur een ledenvergadering plaatsvindt waarin de stand van zaken over de CAO onderhandelingen wordt toegelicht.

Bericht bestemd voor ABW leden werkzaam bij Sitech

Beste leden,
Sedert oktober 2018 hebben wij al een aantal malen met jullie werkgever overleg gehad over een nieuwe CAO voor jullie werkgever.
Er is niet inhoudelijk gesproken laat staan onderhandeld over een CAO. De laatste CAO liep af op 31 december 2018 maar deze heeft zogenaamde “nawerking”. Dat wil dus zeggen dat deze CAO op jullie van toepassing is tot het moment waarop een nieuwe CAO wordt afgesloten en deze CAO door jullie akkoord wordt bevonden.

Werkgever heeft aangegeven dat de huidige CAO van 2018 niet meer past bij het bedrijf en dat er met ingang van 1 januari 2020 een nieuwe CAO, CAO 2.0 genaamd, dient te worden afgesloten.
Doel van deze CAO is dat het bedrijf meer klanten trekt en dus een betere concurrentiepositie krijgt op de markt.

Voor het jaar 2019 zal er een CAO voor 1 jaar worden afgesloten en heeft werkgever afgelopen week een loonopeningsbod neergelegd van 2,75 % (structureel) voor dat jaar.

Op 30 januari a.s. vindt er een nieuw overleg bij jullie werkgever plaats. In dit overleg gaat werkgever uitleggen wat de motivatie van de werkgever is om voor 2020 en volgende jaren de CAO drastisch te wijzigen.
Daarom wil ik ook eerst na dit overleg een ledenvergadering organiseren omdat ik dit met jullie wil bespreken.

Hiertoe houden wij een ledenvergadering op:

Tijdstip: Dinsdag 5 februari om 16 uur
Locatie: Brightlands, BCC, gebouw 200.0.063, ruimte Caradoc

Tevens wil ik in dit overleg de voorstellenbrief 2019 bespreken.

Gaarne aanmelden per mail: rvb@vakbondabw.nl

Ik zie jullie op dinsdag 5 februari!

Roger van den Broek
Vakbondsbestuurder