TIP INZAKE AANVRAAG GEZONDHEIDSVERKLARING BIJ MEDISCHE RIJBEWIJSKEURING 75+ B/E

Beste ABW-leden,
Als u 75 jaar bent dan krijgt u van de RDW een brief waarin staat dat u een gezondheidsverklaring moet invullen en er moet een keuring plaatsvinden.

De RDW geeft in die brief aan dat u deze gezondheidsverklaring kunt invullen op de website www.cbr.nl/gezondheidsverklaring
Maar doet u deze gezondheidsverklaring via de website aanvragen, dan moet je ook via internet betalen.

De ervaring leert dat een aantal – met name oudere - leden noch over een computer noch over de applicatie internetbankieren beschikken en dat het vaak lastig voor hen is om deze gezondheidsverklaring online aan te vragen.
Ze moeten vaak anderen lastig vallen om hen hierbij te helpen, en ook vragen om voor hen te betalen.

Maar wat heel veel mensen niet weten is dat in veel gemeentes deze formulieren gezondheidsverklaring ook te verkrijgen zijn. U kunt bij het afhalen van deze gezondheidsverklaring meteen cash of via de pin betalen. U dient wel vooraf een afspraak te maken bij de gemeentes. Dus hoeft u dan ook niemand lastig te vallen om voor u te betalen.

Wilt u bij het invullen van deze gezondheidsverklaring geholpen worden, dan kunt u als lid uitertaard bij onze vakbond terecht. We helpen u gratis daarmee!
Nadat het formulier gezondheidsverklaring is ingevuld en opgestuurd naar het CBR krijgt u na circa 1 week bericht van het CBR.
Hieruit blijkt of u wel of niet een afspraak kan maken voor de medische keuring bij de keruringsarts www.rijbewijskeuringsarts.nl.
En als u de afspraak gaat maken met de keuringsarts vergeet niet te melden/noteren dat u lid bent van de Vakbond ABW, want we hebben een mooie korting voor u bedongen.