CAO Sitech

onderstaand een verslag van de CAO onderhandelingen bij Sitech

Bericht bestemd voor ABW leden werkzaam bij Sitech
Beste leden,
Afgelopen week heeft er wederom een CAO overleg plaatsgevonden bij jullie werkgever.
Werkgever had in januari jl. het voorstel gedaan dat hun voorstel bestond uit een zogenaamd drieluik, te weten een CAO met een loonsverhoging voor 2019, een CAO 2.0 en een overgangsregeling voor de huidige bezetting. Deze drie zaken zouden een deal vormen en zijn volgens werkgever onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Op 6 februari hebben wij als vakbonden tijdens het overleg aangegeven dat wij eerst over de CAO voor het jaar 2019 wilden praten en tot een resultaat wilde komen alvorens wij afspraken zouden gaan maken voor een CAO 2020 (2.0) en afspraken zouden gaan maken over een overgangsregeling.
Woensdag jl. heeft werkgever ons verzoek afgewezen en nogmaals bevestigd dat hun aanbod als volgt blijft luiden en bestaat uit een drietrapsraket:
-CAO 2019 voor 1 jaar en
-CAO 2020 (2.0) en
-overgangsregeling voor zittende bezetting.

Deze drie zaken zijn voor werkgever onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Afgelopen woensdag hebben wij niet gereageerd op dit voorstel omdat wij van jullie leden nog geen mandaat hebben om deze drie zaken in een deal te regelen.

Al met al is er afgelopen woensdag niets concreets uitgekomen.

We zijn nog bezig met het organiseren van een ledenvergadering. Tijdstip en locatie doe ik jullie komende week toekomen.

Met vriendelijke groet,

Roger van den Broek