CAO onderhandeling AnQore

Op 20 maart hebben CAO odnerhandelingen bij AnQore plaatsgevonden.
Onderstaand een verslag

maart 2019

Op woensdag 20 maart 2019 heeft het vijfde CAO-overleg tussen de werkgever AnQore en de 4 vakorganisaties FNV, Synergo-vhp, De Unie, ABW plaatsgevonden.

De werkgever heeft een toelichting gegeven over Duurzame Inzetbaarheidsproject binnen AnQore. De bedoeling is dat dit met protocollaire afspraken in de CAO zal worden opgevolgd. Ten aanzien van het lopen van extra diensten geeft werkgever aan dat haar insteek is het aantal extra diensten laag te houden ook in het kader van Duurzame Inzetbaarheid. Een evaluatie over 2018 laat ook zien dat hier maar heel beperkt sprake is geweest van extra diensten.

Na een goede discussie heeft de werkgever besloten om het volgende verbeterde voorstel te doen:
- Looptijd 15 maanden (vanaf 1 januari 2019 tot 1 april 2020)
- Per 1 januari 2019: 3,25%
- Per 1 januari 2020: 0,8%
- Geen andere kostenverhogende elementen

Partijen zijn zich bewust dat het afsluiten van een akkoord een langdurig proces blijkt te zijn. AnQore zal ervoor zorgen dat er geen negatieve effecten (zoals b.v. pensioenopbouw) zullen zijn.
De vakbonden zullen een ledenbijeenkomst organiseren.

Deze week zal een uitnodiging volgen enm waarschijnlijk vinden deze op 2 april as plaats