CAO onderhandelingen Fibrant

Onlangs heeft er weer een CAO onderhandeling plaatsgevonden bij Fibrant.
Er is geen enkele voortgang in het process.

Onderstaand een verslag van deze bijeenkomst

Fibrant cao 2019, helaas het wil niet lukken

Ook na de 5e onderhandelingsronde is de conclusie dat wij niet tot een cao resultaat kunnen komen. Hoewel er op een aantal punten vooruitgang wordt geboekt, blijft er een fors verschil bestaan tussen het loonbod van Fibrant en de eisen van de vakbonden.

Waar staan wij nu
Er wordt op een aantal punten vooruitgang geboekt. Zo is werkgever bereidt om afspraken te maken over het voortzetting van sociaal plan, Duurzame Inzetbaarheid en andere zaken. Daarbij wil werkgever wel het Persoonlijk Budget voor Duurzame Inzetbaarheid niet meer toepassen.
Het probleem ontstaat echter bij de loonsverhogingen. Werkgever biedt bij een looptijd van 1,5 jaar (1 januari 2019 tot 1 juli 2020)
Per 1-1-2019 structureel 3%
Per 1-1-2020 structureel 1,75%
Eenmalig € 400,- netto

Vakbonden hebben in een uiterste poging om nu toch tot een cao te komen voorgesteld een loonsverhoging te geven van
per 1-1-2019 structureel 4,25%
per 1-1-2020 structureel 1,75% voor 6 maanden
Hierbij kan dan het procentuele loonbod worden omgezet in een structurele verhoging met een bedrag in Euro’s.

Impasse
Werkgever vindt de looneis van de vakbonden veel te hoog en ziet ook geen mogelijkheden voor toepassing van de loonsverhoging in Euro’s in plaats van procenten.
Hierdoor ontstond een impasse, waardoor wij ook geen nadere afspraken konden maken over de rest van de punten.
Uiteindelijk hebben partijen moeten besluiten dat het overleg moet worden opgeschort en dat er nogmaals gezocht moet worden op welke wijze er alsnog een opening gevonden kan worden om tot een cao te komen.

Wordt vervolgd!