"De vakbond voor iedereen"
word ook lid en profiteer van alle voordelen

Wie wordt de winnaar van de vijfde Hub Cobben prijs? 08-01-2024

De Hub Cobben Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op indrukwekkende wijze voor sociale rechtvaardigheid heeft ingezet in Limburg. De prijs is vernoemd naar de legendarische vakbondsleider van Vakbond ABW te weten de heer Hub Cobben (1908 – 1976).

Op zaterdag 27 januari a.s. zal de prijs voor 2023 worden uitgereikt in het Nederlands Mijnmuseum te Heerlen. Dat zal dan voor de vijfde maal gebeuren; het eerste lustrum. Tot en met 26 januari kan gestemd worden op een van de vijf genomineerden, die met zorg uit de aanmeldingen geselecteerd zijn. Je keuze kan je kenbaar maken via hubcobbenprijs@ziggo.nl

VIJF GENOMINEERDEN
1. Nancy Nijsten, namens “Een hart voor een ander" (Heerlerheide)
2. Sylvester Janssen, namens “Bewonerscommissie Overhovenerbroek" (Sittard)
3. Gertie Buis en Jan Leenders, namens “Stichting Behoud De Lichtenberg" (Weert)
4. Frank Caris, namens Stichting Behoud Jaarplaatsen Cottesserhoeve (Vaals)
5. Theo de Groot en Timoer Reinders, namens Alliantie Behoud Ziekenhuis Heerlen

Klik hier voor meer informatie over de genomineerden.

De prijs werd inmiddels vier keer eerder uitgereikt:
- In 2019 aan Jan van de Ven uit Venray, namens de actievoerders in het primair onderwijs voor verlaging van de werkdruk.
- In 2020 aan Hub Esten uit Maastricht voor zijn tomeloze inzet voor waardevast maken van de pensioenen.
- In 2021 aan de actiegroep POMS uit Kerkrade/Heerlen, voor de slachtoffers van het gebruik van levensbedreigende verf bij defensie.
- In 2022 aan Chris Meys namens de Buurtraad Limmel (Maastricht). Vastberaden, creatief en gezamenlijk tegen een distributiecentrum in hun buurt.

De Stichting Hub Cobben Prijs organiseert naast de Prijs ook jaarlijks de prikkelende Hub Cobben Rede en de informatieve Hub Cobben Wandeling. Nadere informatie is te vinden op de website.

Geplaatst op: 08-01-2024

Akkoord Niet akkoord