"De vakbond voor iedereen"
word ook lid en profiteer van alle voordelen

Binnenkort komt de nieuwe Vizier 2-2024, de zomereditie, uit. 11-06-2024

Beste ABW-leden,

Het is wederom een mooie full colour editie geworden met 19 pagina's over zeer actueel vakbondsnieuws.
Welke interessante artikelen staan er in deze zomeredtie van Vizier?
Column van onze voorzitter ‘Dit wil ik met u delen…‘
In deze editie van Vizier staat de voorzitter in zijn column stil bij de beoogde premier van het nieuwe kabinet, te weten Dick Schoof.
Verder benoemt hij de volgende onderwerpen: Hoofdlijnenakkoord, Sterke toename aantal WW'ers in Limburg, Nederlandse economie is 1 biljoen waard, overlijden Ralph Thomas, Hans Jacobs, nieuwe vakbondsbestuurder bedrijvenwerk, een groot dankjewel aan de kaderleden Peter van der Sluijs en Thei Stoffels bij Air Liquide, Joyce Tummers bij Anqore, Fabian Kobus, bij Dallli de Klok, Domenique Janssen en Andy Telg bij Mosa, Jos Rook bij OCI, Maurice Muermans bij Sabic en Jos Joosten en Ricardo van Impelen bij Vynova. Zij allen hebben vanwege het onverwachte overlijden van Ralph Thomas ad interim de cao- onderhandelingen gevoerd namens onze vakbond en de nieuwe vakbondsbestuurder Hans Jacobs goed bijgepraat en bijgestaan hebben over de ontwikkelingen in hun bedrijf.
Ook grote woorden van dank aan onze belastinginvullers Irma Heida, Ans Kolenburg, Nico Roijen, Jos Rook, Werner Gerards en ons secretariaat Bea Dresen, Karin Hurxkens en Nicole Moran die ervoor hebben gezorgd dat we samen ook dit jaar weer de klus hebben geklaard.

Oproep Algemene Vergadering op maandag 28 oktober a.s.

Oproep Belastinginvullers voor hulp bij aangifte campagne.

Werelwijd
Hans Jacobs doet verslag van zijn ervaringen tot nu toe bij de divers bedrijven waar hij cao-onderhandelingen heeft gehad.

In Memoriam Ralph Thomas

Hans Jacobs nieuwe vakbondsbestuurder bedrijvenwerk

Even voorstellen: Jan Urlings, ABW OR-lid bij Its's Me!

Special: Ontwikkeling CAO lonen

CAO Nieuws
- Onderhandelingsresultaat Metalectro (Groot Metaal)
- Onderhandelingsresultaat cao ABU/NBBU
- Onderhandelingsresultaat cao Rijk

Bedrijvennieuws uit Limburg
Hans Jacobs geeft het laatste cao nieuws uit Limburg over de volgende bedrijven: Celanese, Dalli-De Klok, Fibrant, Intertek Polychemlab, Janshen Hahnraths, Koninklijke Mosa, OCI Nitrogen, Profcore, Sabic, Sitech en Vynova.

Voor u gelezen:
Nieuwe wetten en regelingen per 1 juli 2024.
- Aanpassing minimumloon per 1 juli 2024
- Vakantiedagen vervallen op 1 juli 2024
- Nieuwe kwaliteitseisen Kinderopvang
- Doppen moeten vastzitten aan drankflessen
- Hoofdlijnenakkoord
- Overgrote deel van mensen met zwaar beroep denkt werk niet vol te houden tot pensioen.
- Kabinet zet stappen in het vereenvoudigen van de sociale zekerheid
- Welzijn Nederland bijna het hoogst van heel Europa.

Wij feliciteren
Hierin feliciteren we de jubilarissen die in de maanden juni, juli en augustus 2024 25, 40, en 60 jaar lid zijn van de Vakbond ABW.

Overleden
Een overzicht van de leden die overleden zijn in de afgelopen maanden.

Nieuwsgierig, ga op 18 juni a.s. naar onze website en klik op het Tabblad "Vizier" om Vizier 2-2024 te lezen.

Tip: Ook andere nummers van Vizier (vanaf 2004) kunt u raadplegen/lezen via:

Héél veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,