"De vakbond voor iedereen"
word ook lid en profiteer van alle voordelen
Lid worden

Vraag vóór 1 september 2021 uw huurtoeslag over 2020 aan indien u geen huurtoeslag ontvangt én daar misschien toch recht op heeft 15-07-2021

Beste ABW-leden,

Sinds januari 2020 kunnen meer huurders huurtoeslag krijgen. Door een wetswijziging zijn de harde inkomensgrenzen afgeschaft.
Vóór die tijd kon het recht op huurtoeslag in één keer vervallen als de huurder een paar euro´s extra verdiende.
Maar sinds 2020 krijgt men gewoonweg minder huurtoeslag als het inkomen stijgt. Het is dus niet meer zo dat bij een kleine stijging de huurtoeslag plotseling helemaal wegvalt.

Huurtoeslag over 2020 vóór 1 september aanvragen
Het blijkt dat nog veel huurders niet weten dat zij vorig jaar recht op huurtoeslag hadden. Mensen die geen huurtoeslag ontvangen en er wél recht op hebben, kunnen tot 1 september 2021 nog huurtoeslag over 2020 aanvragen. Zij moeten dus actie ondernemen.
En daarom proberen we deze huurders vóór 1 september alsnog te bereiken.
De Belastingdienst heeft een campagne gestart om mensen er op te wijzen dat ze nog tot 1 september 2021 huurtoeslag over 2020 kunnen aanvragen.
Heeft u niets van deze campagne meegekregen, dan attenderen we u hier nogmaals op.

Wilt u dat wij voor u controleren of u recht hebt op huurtoeslag, dan kunt u zich via ons secretariaat 045-571 99 55 laten inplannen voor een telefonisch spreekuur.

Met vriendelijke groet,
Vakbond ABW

VAKBOND ABW: STERK IN MAATWERK!

Geplaatst op: 15-07-2021

Akkoord Niet akkoord