"De vakbond voor iedereen"
word ook lid en profiteer van alle voordelen

CONTROLEER UW VOORLOPIGE AANSLAG INKOMSTENBELASTING 23-11-2020

Beste bondsleden,
Elk jaar opnieuw constateren we bij het invullen van de belastingaangiften dat de voorlopige aanslagen/teruggaven (de maandelijkse teruggave bijvoorbeeld vanwege de
hypotheekrenteaftrek van de eigen woning) niet meer gebaseerd zijn op de juiste gegevens.
Dat kan zijn doordat de hypotheekrente omgezet is naar een lager rentepercentage, maar ook omdat er bijvoorbeeld sprake is van een annuïteitenhypotheek waarop maandelijks wordt afgelost en dus de renteaftrek afneemt.
De voorlopige aanslag die dan de maandelijkse teruggaven regelt, is dan niet meer gebaseerd op de juiste gegevens, waardoor de teruggave per maand te hoog is. Het gevolg is dat u dus te veel per maand terugkrijgt en op het einde van het jaar moet gaan terugbetalen.
Dit terugbetalen van de te veel ontvangen maandelijkse teruggaven valt iedereen dan koud op het dak en is voor elke belastingplichtige een hele vervelende gewaarwording. Iets wat je eerst ontvangen hebt en wat je nu weer moet terugbetalen, is voor iedereen een “pijnlijke” ervaring.

DUS:
Controleer altijd je voorlopige aanslag of laat je voorlopige aanslag bij ons controleren of deze nog steeds gebaseerd is op de juiste gegevens, zodat je achteraf niet geconfronteerd wordt met terugbetalingen.

Namens het HUBA-team van de Vakbond ABW.

VAKBOND ABW: STERK IN MAATWERK!

Geplaatst op: 23-11-2020

Akkoord Niet akkoord