Weblog hoofdbestuurders

Overgang naar nieuw bedrijf

Sinds 1 januari 2017 zijn de medewerkers van de PVC fabriek op het Chemelot terrein niet langer meer in dienst van DSM Limburg Services BV.
Ondanks dat de fabriek al drie keer van eigenaar is gewisseld waren de medewerkers in dienst van DSM en hadden ze ook nog de CAO van DSM. We hebben dan ook de één CAO overgang van 1 april 2014 nog meegemaakt.
Maar vanaf 1 januari 2017 zijn we niet langer meer DSM’ers. Vanaf die datum staan we op de loonlijst van Vynova Beek BV wat een onderdeel is van ICIG (Internatonal Chemical Investors Group) die de fabriek al sinds 1 augustus 2015 had overgenomen van INEOS.
Sinds die datum zijn de medewerkers van de voormalige PVC fabriek van DSM er van overtuigd dat deze fabriek nog een lang leven beschoren is. Er worden weer veel investeringen gedaan voor nieuwe projecten. Tevens wordt er weer veel geld uitgegeven om de fabriek weer in top conditie te brengen.
Ook de nieuwe eigenaren zijn zeer tevreden met de fabriek getuige een mooie bonus welke we in maart bij ons loon hebben gekregen.
Wat ik bedoel te zeggen is dat een overgang weg van DSM naar een nieuwe eigenaar niet altijd negatief hoeft uit te pakken.
Het kan zo ook zijn voordelen hebben. En het verhaal dat je bij DSM je pensioen haalt wat in 1982 werd verteld toen ik begon bij DSM is tegenwoordig al lang niet meer van toepassing.
Let wel we hebben in DSM altijd een uitstekende werkgever gehad. Maar er zijn dus meer goede werkgevers op deze wereld.
Al met al is het dus best wel eens goed om verder te kijken binnen de arbeid wereld.
DSM bedankt voor de mooie 34 jaar en op naar een mooie tijd bij ICIG Vynova Beek.

Jos Joosten,
hoofdbestuurder.
« Terug
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK